Visoka vlažnost u prostoru nije samo neugodan osjećaj, već može izazvati i ozbiljne probleme poput stvaranja plijesni, zamagljenih prozora i pogoršanja kvalitete zraka
Zagrebački fakini su simbol našeg grada. Već su postali svojevrsni brend, stoga su zaslužili i slasticu nazvanu po njima. Recept simpatičnog naziva u Facebook grupi “Starozagrebački recepti” podijelila je Tatjana Kobija.
Tijesto:
2jaja
20 dag glatkog brašna
6 dag šećera
2,5 dl vode
5 dag bademovih listića
sol
naribana korica jednog limuna
Nadjev:
8 dag oraha
50 dag suhih šljiva1 dl ulja za prženje
10 dag kristala za posipanje
Priprema:
Od jaja,šećera,brašna,soli,naribane limunove korice,vode,bademovih listića napravite tekuće tijesto. U svaku suhu šljivu stavite pola jezgre oraha i oritisnite malo da se slijepe polovice. Šljive žlicom umočite u smjesu i pržite 4-5 komada odjednom oko 5 min stiskajući ih žlicom da se okrenu i isprže s obje strane. Vadite na kuhinjske papirnate ubruse da upiju višak masnoće i valjajte u kristal šećer.
Dobar tek!
Foto: Tatjana Kobij