U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Sezona trešanja, kao i svake godine, nosi sa sobom i šok zbog cijena ovog slatkog voća. Zagrebačke tržnice iz dana u dan sve su punije ponude trešanja no njihove cijene “lete u nebo”.
Omiljeno voće na tržnicama može se pronaći za donekle prihvatljivih 40 kuna, no ako se slučajno odlučite za one sorte hrušt morat ćete izdvojiti i do 80 kuna, javlja Nacionalno. Na pitanje zašto se cijene toliko razlikuju, prodavačice su odgovarale kako su krupnije skuplje, a i razlika je u sorti.
Komentari su različiti, no za 80 kuna, koliko stoji kilogram trešanja sorte hrušt, na obližnjoj ribarnici može se kupiti 1,3 kilograma skuša, tj. četiri ribe dovoljne za ručak četveročlane obitelji. Toliko stoje i dva kilograma svinjskog buta.
Ako se ipak odlučite za kupovinu trešanja, pa i ostalog voća obratite pažnju gdje kupujete i kada kupujete. Naime, oko podneva cijene su niže a ranije ujutro doplo pa i troduplo skuplje.
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...