Milanović osudio rusku agresiju i rat u Ukrajini

Predsjednik Milanović sudjelovao je i na izvanrednom sastanku šefova država i vlada NATO saveza sazvanom zbog ruskog vojnog napada na Ukrajinu

  • Politika
  • Objavljeno 25.02.2022
  • Piše: Ivona Amidžić

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je jučer trenutni rat u Ukrajini. Glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Nikola Jelić objavio je njegov komentar.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Predsjednik Republike Zoran Milanović oštro osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu, a napade ruskih vojnih snaga smatra neprihvatljivim kršenjem ukrajinskog suvereniteta. Predsjednik Milanović poziva Rusiju na prekid vojnih napada protiv Ukrajine i nada se brzom smirivanju situacije.

Zbog ratnog sukoba u Ukrajini, predsjednik Milanović sazvao je jutros hitan sastanak s čelnicima OSRH i hrvatskih obavještajnih agencija. Vojni vrh i čelnici obavještajnih agencija informirali su predsjednika Milanovića o aktualnoj situaciji i mogućem razvoju događaja u Ukrajini.

Predsjednik Milanović razgovarao je jutros s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem s kojim je u stalnom kontaktu vezano uz situaciju u Ukrajini.”

Predsjednik Milanović sudjelovao je i na izvanrednom sastanku šefova država i vlada #NATO saveza sazvanom zbog ruskog vojnog napada na Ukrajinu, a detaljnije o tome pročitajte ovdje.

foto: screenshot

Tagovi: milanović, NATO, rusija, sastanak, ukrajina,

Više iz kategorije