Kino Europa javlja kako su poslali molbu Gradu Zagrebu

''Vi nas možete podržati pismima, videoporukama, dolaskom u kino (program objavljujemo uskoro) i drugim idejama i akcijama''

  • Zagreb
  • Objavljeno 13.04.2019
  • Piše: Antonela Verković

Kino Europa poslalo je molbu Gradu Zagrebu u kojoj traže da kino ostane otvoreno dok se ne napravi projektna dokumentacija stanja i obnove prostora, osiguraju sredstva za obnovu, odaberu izvođači i dok rekonstrukcija doista ne započne.

U subotu je održan prvi prosvjed kako se kino ne bi zatvorilo, a u utorak i drugi na kojemu je Boris T. Matić, upravitelj kina, zamolio da  se ne zatvara kino sve dok ne počne njegova renovacija.

U međuvremenu se ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek usprotivila zatvaranju kina, a Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić poručili da se taj prostor neće prenamijeniti, niti postati narodnjački klub.

Kino Europa na svojoj Facebook stranici obavijestilo je o slanju molbe, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti…

KINO EUROPA OBJAVA

Dragi svi!

Obavještavamo vas da smo poslali molbu Gradu Zagrebu u kojoj tražimo da kino ostane otvoreno dok se ne napravi projektna dokumentacija stanja i obnove prostora, osiguraju sredstva za obnovu, odaberu izvođači i dok rekonstrukcija doista ne započne. To je dugotrajni proces koji može potrajati godinama i nema potrebe za zatvaranjem kina, otkazivanjem programa i manifestacija i otkazivanjem ugovora o radu djelatnicima i suradnicima kina do početka radova.

Pozdravljamo i najavljeni javni natječaj za upravljanje kinom na koji ćemo se i prijaviti ako ćemo odgovarati uvjetima natječaja.

Nadamo se skorom odgovoru nadležnih gradskih službi.

Vi nas možete podržati pismima, videoporukama, dolaskom u kino (program objavljujemo uskoro) i drugim idejama i akcijama.

Hvala vam od srca što podržavate naša nastojanja da spriječimo zatvaranje kina Europa!

 

 

FOTO: Kino Europa Facebook

Tagovi: facebook, grad zagreb, kino europa, nina obuljen koržinek,

Više iz kategorije