Bez krova nad glavom, ali ne ispunjavaju Bandićeve uvjete

Gradski stanovi i 2 mjeseca nakon potresa zjape prazni

  • Zagreb
  • Objavljeno 26.05.2020
  • Piše: Marin Marić

Samo devet obitelji ispunjava kriterije za dobivanje stana od Grada izjavio je Bandić. Kazao je i kako će obnova Dinamovog stadiona i Doma sportova koji su dobili žutu naljepnicu početi nakon dodatnog vještačenja statičara, a više će se informacija znati za tri tjedna.

Kako javlja Večernji list: Iako je gradonačelnik Milan Bandić još prošlog tjedna najavio da će već danas određene obitelji iz Cvjetnog naselja dobiti ključeve gradskih stanova, to se dogodilo nije. Nakon sjednice Stožera civilne zaštite potvrdio je da je zaprimljen 91 zahtjev, a do sada 25 je obrađenih.

– Devet obitelji ispunjavaju kriterije za dobivanje stanova od Grada. Mi ćemo na koncu tjedna podijeliti toliko ključeva za obitelji čiji su domovi stradali u potresu koliko će biti zadovoljenih kriterija – poručio je Bandić. Pitanja je bilo i oko uspostave tramvajskog prometa u središtu Zagreba, a gradonačelnik je poručio da ‘nema žurbe’. – Ne žurimo s uspostavljanjem tramvajskom prometa u centru jer 82% ukupnog tramvajskog prometa je u funkciji. A žuriti nećemo iz dva razloga, da ne dovedemo u pitanje sigurnost ljudi i da ne ustrašimo one koji žive u centru grada. No, nećemo sjediti skršenih ruku, u centru grada ćemo rekonstruirati prugu da što manje vibrira tako što ćemo postaviti jastučiće – objasnio je dodavši da bi za ‘mjesec dana sve linije mogle biti u funkciji’. Kazao je i kako će obnova Dinamovog stadiona i Doma sportova koji su dobili žutu naljepnicu početi nakon dodatnog vještačenja statičara, a više će se informacija znati za tri tjedna. Osvrnuo se pritom i na situaciju sa žičarom koja se trebala otvoriti na Dan grada Zagreba. – Zbog epidemije koronavirusa nije se mogla instalirati užad. No, posljednjeg tjedna srpnja najavljujem probnu vožnju, dok će u promet žičara biti puštena krajem rujna – istaknuo je Bandić poručivši kako cijena neće biti ista za ‘domaće’ i turiste. Govora je bilo i o poništavanju hitne isplate sredstava za javne potrebe u kulturi.

Tagovi: gradski stan, potres,

Više iz kategorije