Fakulteti se nastavljaju protiviti protiv Bandićeva doktorata!

''Ta titula bi bitno naštetila ugledu Sveučilišta, a i dovela u pitanje dignitet znanstveno-nastavnog rada'' ...

  • Politika
  • Objavljeno 22.03.2019
  • Piše: Antonela Verković

Jučer je održana sjednica Vijeća Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) na kojoj se, među ostalim raspravljalo o pokretanju postupka za dodjelu počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću – prenosi Jutarnji.hr.

– Na sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 21. ožujka 2019. raspravljena je odluka Senata Sveučilišta u Zagrebu sa sjednice Senata održane 19. ožujka 2019. o pokretanju postupka dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu g. Milanu Bandiću.

Fakultetsko vijeće PMF-a drži neprimjerenim da se ovo počasno zvanje dodijeli kandidatu koji je alumnus našeg sveučilišta i djelatni političar na visokoj dužnosti – zaključuje Fakultetsko vijeće PMF-a, a prenosi Jutarnji.hr.

Dignitet znanstvenog rada dovodi se u pitanje

Fakultetsko vijeće PMF-a drži da bi dodjela počasnog doktorata g. Bandiću dovela u pitanje dignitet našeg znanstveno-nastavnog rada, vjerodostojnost naših akademskih titula i povjerenje naših studenata, te time bitno naštetila ugledu Sveučilišta.

Stoga se Fakultetsko vijeće PMF-a protivi prijedlogu dodjele počasnog doktorata g. Bandiću i daje snažnu podršku predstavnicima PMF-a u Senatu Sveučilišta u Zagrebu da se tom prijedlogu usprotive.

 

Tagovi: bandić, doktorat, milan bandić, PMF, sveučillište,

Više iz kategorije