Zubčić: Ja sam zaribao, mogli smo komotno biti četvorica u trideset

Filip Zubčić nije uspio ponoviti 2015. godinu, kad je na Sljemenu bio 15. na kraju utrke. No, zato je za reprezentativne kolege imao samo riječi hvale.

  • Sport
  • Objavljeno 06.01.2019
  • Piše: Marko Leskovar

“Fenomenalno, to je ono o čemu smo pričali, da smo više-manje nas četvorica dosta dobri. Ja sam danas zaribao, ali mogli smo komotno svi četvorica biti u trideset”, prokomentirao je prvu sljemensku vožnju Filip Zubčić koji je diskvalificiran, ali su Elias Kolega s 15. vremenom, Istok Rodeš sa 18. i Matej Vidović sa 26. mjestom izborili nastup u finalnoj vožnji.

Za Eliasa Kolegu ovo je najbolji rezultat u karijeri, ali vjeruje da je mogao zaostati i manje od 1.64 sekunde za vodećim Austrijancem Marcom Schwartzom.

“Start može biti još puno bolji, mislim da će i biti u drugoj vožnji. Staza fenomenalno drži, uvjeti su za sbe jednaki i probat ću još u drugoj vožnji bolje. Dvije trećine staze je bilo odlično”, rekao je stariji brat Kolega te dodao:

“Super je osjećaj što se poklopilo na Sljemenu, ali utrka još nije gotova, još treba odraditi drugu vožnju.”

Istok Rodeš je bio devet stotinki sporiji od reprezentativnog kolege i na diobi je 18. mjesta. Ni on nije bio do kraja zadovoljan svojim prvim nastupom.

“Ne bih rekao da je bila fenomenalna vožnja, solidna s par grešaka. Može bolje”, rekao je Varaždinac i na odlasku iz ciljne arene još samo dodao:

“Nema očekivanja za drugu vožnju. Pun gas.”

Matej Vidović je bio najmanje zadovoljan kako je skijao, ali je sa zaostatkom od 1.98 sekundi osvojio 26. mjesto i nastavio ovosezonski niz ulazaka u finalnu vožnju.

“Nisam zadovoljan, osjećaj je u cilju bio da sam mogao bolje. Nisam uspio ući u neku sigurnost, u neki tempo da se mogu skijati, nego kao da sam se stalno lagano borio s ritmom u stazi. To je to, moje “Sljeme”, klasično”, rekao je Vidović i okomio se na postavljača staze:

“Danas je postava smiješna, nema nikakve zamke, stvarno jednostavna.”

U drugoj vožnji planira biti odlučniji.

“Pokušat ću napasti, možda s malo više mirnoće, a onda kad budem imao sigurnost, treba napasti. Ima još prostora za bolje.”

Filip Zubčić nije uspio ponoviti 2015. godinu, kad je na Sljemenu bio 15. na kraju utrke. No, zato je za reprezentativne kolege imao samo riječi hvale.

“Fenomenalno, to je ono o čemu smo pričali, da smo više-manje nas četvorica dosta dobri. Ja sam danas zaribao, ali mogli smo komotno svi četvorica biti u triedeset. To je super za nas. Ako Elias danas prođe, imamo pet mjesta u Adelbodenu, što je više od puno jačih reprezentacija”, zaključio je Zubčić.

Leon Nikić je imao premijeru u Svjetkom kupu, a iako je doskijao do cilja, na kraju je diskvalificiran.

“Nažalost, ispao sam, ali publika je bila fantastična, ostali su do mog broja, stvarno se sve čulo. Skijaški sam zadovoljan, osim tom greškom. Vidjet ćemo, valjda će za godinu dana biti bolje”, rekao je naš 19-godišnji reprezentativac koji vjeruje da bi u veleslalomu mogao dati još puno više.

“U dobroj sam formi u veleslalomu. Eventualno, možda tu postoji mogućnost starti u kojoj utrci u Svjetskom kupu. Imam sutra trening veleslaloma na Crvenom spustu, a kad to završi idem doma. U utorak je ujutro škola.”

Nikićev vršnjak Samuel Kolega nije došao do cilja, za njega je kobna bila prva prijelomnica.

Druga sljemenska vožnja započinje u 15.30 sati, s najvećim brojem domaćih predstavnika u drugoj vožnji.

“Fanstatično je da pred domaćom publikom imamo trojicu u trideset. To je fantastičan uspjeh za hrvatsko skijanje”, zaključio je Leon Nikić koji će se pridružiti navijačima.

Tagovi: skijanje, slalom, sljeme,

Više iz kategorije