„Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ – šteta 4 mil. kuna

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom radi osnova sumnje radi počinjenog kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ – javlja i piše PU Zagrebačka.

Naime, sumnja se da je 63-godišnjak kao direktor i kao jedina odgovorna osoba ovlaštena za zastupanje društva sa sjedištem u Zagrebu, u neutvrđenom vremenskom periodu, od 1. ožujka 1999. godine kada je imenovan za osobu ovlaštenu za zastupanje društva do 2. kolovoza 2012. godine u više navrata sa žiro računa društva obavljao isplate novčanih sredstava na ime pozajmica sebi kao članu društva. Prema financijskom izvješću društva za 2012. godinu, a koje je  sačinjeno 30. travnja 2013. godine te koje je on i potpisao, osnovano se sumnja da pozajmice nije vratio.

Time je u gospodarskom poslovanju povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa i sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, a ujedno je prouzročio štetu društvu o čijim se imovinskim interesima bio dužan brinuti.

Nastala materijalna šteta iznosi oko 4.008.461 kunu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Tagovi: policija, poslovanje, šteta, zlouporaba,

Više iz kategorije