ZET: Stiglo novih 30 autobusa

Nazočnima su se obratili gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela, koji su izrazili zadovoljstvo što se obnavlja vozni park ...

  • Zagreb
  • Objavljeno 12.09.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Novih 30 autobusa, koji će u redovnom prometu biti od sljedećega tjedna, predstavljeno je u petak ZET-ovom autobusnom pogonu u Podsusedu. U kvalitetu novih vozila uvjerili su se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa svojim suradnicima, predstavnici Gradske skupštine i brojni novinari – piše ZET.

Nazočnima su se obratili gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela, koji su izrazili zadovoljstvo što se obnavlja vozni park.

„Novi autobusi prilagođeni su za prijevoz osoba s invaliditetom, a jamče Zagrepčanima vožnju u boljim i sigurnijim uvjetima što nam je i prioritet”, izjavio je gradonačelnik Bandić.

Povećavanje usluge kvalitete javnoga gradskog prijevoza je najvažniji strateški cilj ZET-a, a dostupnost usluge svim kategorijama putnika i ekološka prihvatljivost temeljne su smjernice daljnjeg poslovanja.

„Zahvaljujući motorima Euro 6, novi poluniskopodni autobusi visokog su ekološkog standarda, a uz to su klimatizirani i opremljeni video nadzorima i rampama za ulazak osoba s invaliditetom.  S obzirom na kapacitet putnika, autobusi će voziti na prigradskim linijama, odnosno rubnim dijelovima grada Zagreba“, istaknula je direktorica ZET-a Ljuba Žgela.

Ukupno 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima, koji zadovoljavaju najstrože europske norme. Kapacitet vozila je 32 sjedeća te 61 mjesto za stajanje. Ukupna vrijednost investicije iznosi 45,5 milijuna kuna.

I na ovaj način Zagreb i ZET pokazuju kako odgovoriti zahtjevima tržišta i podizanju kvalitete usluge javnoga prijevoza na veću razinu, te građanima pružiti uslugu kakvu od nas očekuju i kakvu zaslužuju.

ZET će nastaviti aktivnost na osuvremenjivanju, kako autobusnog, tako i tramvajskog voznog parka, a uskoro slijedi i modernizacija sustava naplate i prodaje voznih karata.

Tagovi: aubotus, zet,

Više iz kategorije