Zbog govora mržnje Ivan Đakić na obavijesnom razgovoru

U ponedjeljak navečer HDZ je najoštrije osudio takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak.

  • Politika
  • Objavljeno 08.01.2019
  • Piše: Marko Leskovar

Na obavijesni razgovor u zgradu Policijske uprave Virovitičko-podravske u utorak je priveden 22-godišnji Ivan Đakić, sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, neslužbeno zbog govora mržnje na društvenim mrežama.

Ivan Đakić u ponedjeljak je na svom facebook profilu objavio fotografiju ustaše s odrubljenom glavom četnika uz koju je napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima čestitam Božić”.

Post je izazvao brojne osude zbog govora mržnje.

Portalu “Indeks” Đakić je priznao da je autor objave na facebooku koju je, kako tvrdi, ubrzo uklonio.

“Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić”, rekao je Đakić “Indexu”.

No, na screenshotu se jasno vidi da Ivan Đakić nije sliku obrisao za minutu, kako tvrdi, kao i to da ju je sam objavio.

U ponedjeljak navečer HDZ je najoštrije osudio takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak.

Ivan Đakić u utorak se iščlanio iz HDZ-a u svome stranačkom ogranku u Virovitici, potvrđeno je Hini, a njegov otac, koji je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, smatra to činom priznanja pogreške.

“Njegovo današnje istupanje iz stranke smatram činom priznanja ove velike greške te shvaćanja težine ovog nemilog čina”, rekao je Đakić.

Na to su reagirali i iz drugih stranaka: SDP-a, HNS-a i drugih, a Milorad Pupovac održao je i konferenciju za novinare.

Tagovi: božić, facebook, ivan đakić, srbi,

Više iz kategorije