Završeno je natjecanje RiKula! Saznaj kome su ostvareni snovi na izložbi u Tower Centru Rijeka

RiKula je kulturni projekt kojem je u glavni cilj sudionike upoznati s raznim aspektima umjetnosti i dizajna te im kroz završnu izložbu dati priliku da i sami pokažu svoje umjetničke vještine

  • Zagreb
  • Objavljeno 19.05.2022
  • Piše: Danilo Maričević

Kulturni projekt RiKula organiziran od strane riječkog ogranka studentske udruge eSTUDENT ovog vikenda završava izložbom koja će se održati u Tower Centru Rijeka. Izložba će se održati u subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja u periodu od 10 do 18 sati.

Izložba je ujedno i završni dio projekta te će na samoj završnici stručni žiri, koji je ove godine sastavljen od Petre Mrše, Sanje Rotter i Ive Alibašić, te posjetitelji odabrati tri najbolja djela. Osim što će najbolji od najboljih biti nagrađeni s bogatim nagradama, također će se dodijeliti i posebna nagrada publike. 

RiKula je kulturni projekt kojem je u glavni cilj sudionike upoznati s raznim aspektima umjetnosti i dizajna te im kroz završnu izložbu dati priliku da i sami pokažu svoje umjetničke vještine. Na natjecanju su sudjelovali studenti iz svih dijelova Hrvatske, a zadatak je bio poslati fotografije ili crteže na temu zajedništva. 

Projekt je osmišljen s ciljem promicanja kulture u Rijeci te je ove godine održan u dva dijela: predavanje u sklopu otvorenja prijava za natječaj za izložbu te sama izložba. Više informacija o prvom dijelu projekta možeš saznati na linku.

Ovo je druga godina da se projekt održava. Prošle godine je uključivao predavanja, radionice i završnu humanitarnu izložbu. Također, sva prikupljena sredstva od ulaznica na izložbu su donirana u humanitarne svrhe.

Tagovi: estudent, rijeka, rikula,

Više iz kategorije