Zagrebački ZOO: Novo izdanje “Zime oko svijeta” od 5. do 13. siječnja

Izložba će biti otvorena svaki dan od 10 do 15 sati, a zagrebački Zoološki vrt organizira je u suradnji s agencijom Paprika ...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 05.01.2019
  • Piše: Alan Srčnik

U zagrebačkom Zoološkom vrtu od 5. do 13. siječnja održat će se interaktivna izložba “Zima oko svijeta” koja se svake godine organizira posljednji tjedan zimskih školskih praznika, priopćio je u petak ZOO – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Izložba će biti otvorena svaki dan od 10 do 15 sati, a zagrebački Zoološki vrt organizira je u suradnji s agencijom Paprika.

U dvije dvorane edukacijskog centra i na edukacijskom trgu posjetitelji će moći upoznati raznolika lica zime. Tako će doznati kako zima izgleda u tropskim kišnim šumama, pustinjama, močvarama, listopadnim i zimzelenim šumama te na travnjacima istočne Afrike.

U nekim dijelovima svijeta zima donosi oskudicu, u nekima obilje hrane. Tome su se prilagodile i životinje koje tamo obitavaju, a kako – učit će mladi posjetitelji opipavajući krzno tigra, nojevo jaje, slonov zub, kožu krokodila, gnijezdo djetlića..

Moći će dodirnuti i neke žive životinje: divovskog paličnjaka, kraljevskog pitona, bradatu agamu i madagaskarskog siktajućeg žohara.

Pod staklom će izbliza moći vidjeti i neke životinje koje inače nisu u središtu pažnje. To su, među ostalima, mahovinasta žaba, oklopljeni gušter, pješčani udav te južnoamerički divovski skakavac, priopćio je ZOO.

Tagovi: zima oko svijeta, zoo,

Više iz kategorije