Zagrebački SDP protiv izgradnje garaže na Trgu Republike Hrvatske

Izgradnja na lokaciji uz Dječju bolnicu u Klaićevoj bila bi tri puta jeftinija od one uz HNK na Trgu Republike Hrvatske, ustvrdio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras

  • Politika
  • Objavljeno 17.09.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Zagrebački SDP u ponedjeljak se oštro usprotivio namjeri gradonačelnika Milana Bandića da gradi podzemnu garažu ispod HNK te inzistira da se krene s izgradnjom garaže na lokaciji srednjoškolskog igrališta “Savska-Kačićeva-Klaićeva-Kršnjavoga” -piše Nacionalni portal, prenoseći HINA-u.

Izgradnja na lokaciji uz Dječju bolnicu u Klaićevoj bila bi tri puta jeftinija od one uz HNK na Trgu Republike Hrvatske, ustvrdio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras na konferenciji za novinare.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik slaže se da se program nedostatka parkirnih mjesta u središtu Zagreba mora rješavati, no ovo što sada želi napraviti Bandić s garažom ispod HNK, po njegovoj je ocjeni “opet pogodovanje nečijim interesima”.

Maras poručuje da treba zaustaviti Bandićev egzibicionizam u kopiranju ideja drugih europskih metropola po načelu “što skuplje, to bolje”.

SDP se zalaže za racionalno upravljanje gradskim novcem, istaknuo je Maras.

(Hina)

Foto: HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Tagovi: garaža, SDP,

Više iz kategorije