Zagrebački ogranak SDP-a upozorio: žičara zaprimila samo pet posto planiranih sredstava

Zagrebačk SDP održao je u utorak konferenciju za novinare kod donje postaje nekadašnje sljemenske žičare - Bliznec

  • Politika
  • Objavljeno 23.10.2018
  • Piše: Marko Leskovar

SDP ogranak zagreba u utorak je održao konferenciju za novinare. Na njoj je poglavito riječ držao Gordan Maras koji se dotaknuo nekadašnje sljemenske žičare – Bliznec.

“U prvih šest mjeseci u projekt izgradnje nove sljemenske žičare utrošeno je 6,2 milijuna kuna od planiranih 128,5 milijuna. To je manje od pet posto planiranih sredstava za 2018. godinu”, istaknuo je predsjednik Gradskog odbora SDP-a Gordan Maras.

Gradonačelnik Milan Bandić predlaže rebalans proračuna kojim bi proračunska sredstava za žičaru pala na 38,5 milijuna kuna, što je snižavanje za čak 90 milijuna kuna, odnosno preko 70 posto planiranih sredstava, kaže Maras.

Također je podsjetio i na najavu Bandića, koji je obećao kako će do idućeg izdanja Snježne kraljice žičara ponovo raditi, no to trenutno izgleda kao još jedno u nizu neispunjenih obećanja.

Sramotnim je ocijenio da već 11 godina ne postoji mogućnosti da se žičarom posjeti jedna od najljepših zagrebačkih lokacija – Medvednica. Pozvao je Bandića da ispuni obećanje umjesto što ulaže u “braću, kumove, zapošljavanje podobnih i političku trgovinu”.

Izvor: Hina
Foto: Tomislav Pavleković

Tagovi: bliznec, SDP, žičara,

Više iz kategorije