Zagrebački lađari pobijedili na đakovačkoj verziji Maratona lađa na Neretvi

Kup Borovik okupio je deset udruga lađara iz cijele Hrvatske, a čine ga ponajbolje ekipe u specifičnom načinu veslanja u originalnim neretvanskim lađama

  • Sport
  • Objavljeno 21.06.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Udruga lađara Zagreb pobjednik je Kupa Borovik, prvog lađarskog natjecanja na istoimenoj akumulaciji u blizini Đakova koje je po uzoru na Maraton lađa na Neretvi organizirao Vaterpolo klub Đakovo.

Kup Borovik okupio je deset udruga lađara iz cijele Hrvatske, a čine ga ponajbolje ekipe u specifičnom načinu veslanja u originalnim neretvanskim lađama. Veslalo se na trasi od deset kilometara što je dvostruko manje od Maratona lađa na Neretvi, od Metkovića pokraj Opuzena do Ploča, a što se tradicionalno organizira druge subote u kolovozu.

Drugoplasirana je Udruga lađara Stiblina, dok je u treće mjesto uplovila Udruga lađara Gospa Karmelska Krvavac.

Vaterpolo klub Đakovo odvažio se na organizaciju Kupa Borovik nakon što je njegova lađarska ekipa Đakovački bećari dvije godine zaredom, 2018. i 2019., sudjelovala na neretvanskom Maratonu lađa.

Kup Borovik privukao je brojnu publiku, a održan je u žaru bodrenja, navijanja i natjecanja da se na cilj stigne što brže.

Uz medalje i manji štit, pobjednicima Kupa pripao je i prijenosni, veliki štit Kup Borovik, a uručio ga je predsjednik Vaterpolo kluba Đakovo Ivan Gurdon. Medalje i manji štit udruzi lađara Zagreb uručio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, drugoplasiranoj ekipi uručili su ih načelnici općina Drenje i Levanjska Varoš, a trećeplasiranima gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

Pokrovitelji su Osječko-baranjska županija, Grad Đakovo, općine Drenje i Levanjska Varoš na čijim se površinama akumulacija Borovik prostire. Suorganizator Kupa bila je TZ grada Đakova.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: đakovo, lađari, lađe, neretva, pobjeda, utrka, zagrebčani,

Više iz kategorije