Zagrebački gitaristički kvartet održao koncert u Beču

Poznati  ansambl, kojeg čine  četiri gitaristička virtuoza: Tomislav Vasilj, Krunoslav Pehar, Melita Ivković i Frane Verbanac izuzetnim  glazbenim interpretativnim  umjećem  oduševio je bečku publiku ...

  • Kultura
  • Objavljeno 17.11.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Zagrebački gitaristički kvartet održao je uspješan koncert u petak navečer u hrvatskom veleposlanstvu u Beču – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Koncert je bio posvećen  jednom od najvažnijih hrvatskih skladatelja 20-og .stoljeća Blagoju Bersi i njegovim suvremenicima a održan je u sklopu projekta Bersijada.

Zagrebački  gitaristički  kvartet  izveo je u Beču djela  Blagoje Berse, Maurice Ravela, Claudea Debussyia, Manuela de Falle.

Poznati  ansambl, kojeg čine  četiri gitaristička virtuoza: Tomislav Vasilj, Krunoslav Pehar, Melita Ivković i Frane Verbanac izuzetnim  glazbenim interpretativnim  umjećem  oduševio je bečku publiku, koja ih je nagradila dugotrajnim pljeskom.

Zagrebački gitaristički  kvartet, od utemeljenja 1990., stekao je ugled kod domaće i strane publike.

Taj ansambl nastupao je u brojnim europskim glazbenim prijestolnicama kao i u Kanadi, Indiji, Rusiji i Južnoj Africi.

“Ovo je naš peti koncert u Beču. Uz ostalo nastupali smo u Konzerthausu a i u austrijskom parlamentu a večerašnji koncert nam je poseban događaj zbog našeg novog projekta Bersijade”, izjavila je članica ansambla Melita Ivković.”Poseban doživljaj je bilo  muzicirati u inspirativnom prostoru  kuće Otta Wagnera”, rekao  je Krunoslav Pehar.

Foto: Pixabay

Tagovi: gitara, koncert, kvartet,

Više iz kategorije