Zagrebačka županija: Za programe braniteljskih udruga pola milijuna kuna

Zagrebačka županija poziva udruge proizašle iz Domovinskog rata da se prijave na javni natječaj vrijedan pola milijuna kuna kako bi dobile financijsku potporu za svoje programe i projekte u ovoj godini

  • Politika
  • Objavljeno 04.02.2019
  • Piše: Tamara Lemajić

Zagrebačka županija poziva udruge proizašle iz Domovinskog rata da se prijave na javni natječaj vrijedan pola milijuna kuna kako bi dobile financijsku potporu za svoje programe i projekte u ovoj godini.

Za pojedini program/projekt može se dobiti od pet tisuća do najviše 80 tisuća kuna, program mora biti besplatan za korisnike koji moraju biti stanovnici Županije, ne smije trajati dulje od 12 mjeseci, a u njemu se mora jasno odrediti područje provedbe i ciljane skupine korisnika.

Prioritetnim smatraju se programi socijalnog i psihološkog osnaživanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji (organiziranje radnih terapija i radionica, sportske, natjecateljske, kulturno – umjetničke i druge rekreativne aktivnosti), podizanje učinkovitosti skrbi o socijalno ugroženim i teško bolesnim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, promicanje vrijednosti Domovinskog rata (obilježavanje značajnih datuma iz Domovinskog rata, informiranje djece i mladih o značaju tog rata itd).

Udruge mogu prijaviti i ugovoriti najviše jedan program/projekt, a pritom moraju ispuniti više uvjeta, primjerice, udruga mora biti upisana u Registar udruga; djelovati na području Županije i svoj program provoditi tamo, a iznimno iako ne djeluje u Zagrebačkoj županiji, program provodi za korisnike s njenog područja (ako ne postoji isti ili sličan program).  Zdravstvena, socijalna i humanitarna briga o braniteljima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji mora biti osnovno područje djelovanja udruge. Udruga koja se prijavljuje na natječaj mora djelovati najmanje godinu dana i imati ljudske i materijalne resurse za provedbu programa/projekta.

Prijave na natječaj podnose se zaključno do 28. veljače 2019. Pojedinosti natječaja dostupne su na mrežnim stranicama Zagrebačke županije,

(Hina)

Tagovi: financijska potpora, udruge, zagreb, zagrebačka županija,

Više iz kategorije