Zagrebačka županija pripremila 7,45 milijuna kuna potpore gradovima i općinama

Sufinancirat će se izgradnja reciklažnih dvorišta, energetske obnove i rekonstrukcije, sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, postavljanje Wi-Fi mreže na javnim površinama...

Bez obzira na krizu koju je izazvala pandemija koronavirusa, Zagreb nastavlja s infrastrukturnim projektima ne dozvoljavajući virusu da ubije gospodarstvo.

Tako Zagrebačka županija ovog tjedna na adrese gradova i općina šalje ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za 12 projekata vrijednih 1,94 milijuna kuna kojima će se sufinancirati izgradnja reciklažnih dvorišta, energetske obnove i rekonstrukcije, sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i dr.

To je samo dio od ukupno 7,45 milijuna kuna s koliko će Zagrebačka županija u ovoj godini bespovratno poduprijeti gradove i općine za projekte koji će se financirati iz ESI fondova i programa Europske unije.

Bespovratne potpore za sufinanciranje provedbe projekata financiranih iz ESI fondova i programa EU ukupne vrijednosti 1,54 milijuna kuna dodijelit će se gradovima Dugo Selo, Samobor i Velika Gorica, općinama Bedenica, Dubrava i Rugvica te trgovačkom društvu Vode Jastrebarsko.

Također, bespovratne potpore u vrijednosti 400.000 kuna dodijelit će se općinama Dubrava, Gradec, Klinča Sela, Kloštar Ivanić i Pokupsko za postavljanje hot spot točki odnosno Wi-Fi mreže na trgovima, igralištima, parkovima, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama.

„Bez obzira na trenutnu situaciju izazvanu pandemijom COVID-19 od iznimne važnosti nastaviti s provedbom infrastrukturnih projekata na području Zagrebačke županije, ponajviše onih koji se sufinanciraju sredstvima Europske Unije. Osigurali smo uvjete kako bi se svi europski projekti Zagrebačke županije provodili bez poteškoća i uvjeren sam kako ćemo donesenim odlukama doprinijeti i nesmetanoj provedbi i završetku provedbe projekata općina i gradova na našem području. Imajući u vidu izniman interes i broj prijava koje kontinuirano pristižu na naše javne pozive siguran sam da s donošenjem novih odluka nećemo dugo čekati.“ izjavio je župan Stjepan Kožić.

Detalji o svim objavljenim javnim pozivima Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije kao i do sada donesenim odlukama mogu se pronaći ovdje.

foto: facebook (screenshot)

Tagovi: EU, infrastruktura, potpore, projekti,

Više iz kategorije