Zagrebačka županija dodjeljuje 2,2 milijuna kuna za zdravstvene, socijalne i humanitarne projekte

Potpora po programu/projektu može iznositi od pet tisuća, do najviše 200 tisuća kuna

  • Politika
  • Objavljeno 31.01.2019
  • Piše: Tamara Lemajić

Zagrebačka županija objavila je u četvrtak javni natječaj za dodjelu 2,2 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja na području Županije u ovoj godini, prijave su moguće do konca veljače.

Potpora po programu/projektu može iznositi od pet tisuća, do najviše 200 tisuća kuna. Izuzetno, može biti i veća ako se odobrava zajednici, savezu ili drugom krovnom obliku udruživanja većeg broja prijavitelja.

Programe/projekte mogu prijaviti: udruge, druge neprofitne organizacije (zaklade, vjerske i druge zajednice itd.), ustanove čija je djelatnost briga za djecu s posebnim potrebama, a čiji je osnivač država ili općina, odnosno grad na području Zagrebačke županije.

Prijavitelji moraju ispunjavati niz uvjeta: na području Županije moraju djelovati najmanje godinu dana, moraju biti upisani u Registar udruga, odnosno drugi odgovarajući registar, osnovno područje djelovanja mora im biti zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja. Ne smiju imati dugovanja prema proračunu Županije, ne smiju dugovati doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, poreze te druga davanja prema državnom proračunu.

Program i projekt koji provodi udruga ili druga neprofitna organizacija mora obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Županije, biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a njegovo provođenje ne smije trajati dulje od 12 mjeseci.

Uvjeti natječaja i sam natječaj dostupni su na mrežnim stranicama Zagrebačke županije.

(Hina)

Foto: Pixabay

Tagovi: projekti, zagreb, zagrebačka županija,

Više iz kategorije