Zagrebačka županija daje 300.000 kuna za bolničku opremu

Županija je to koja nema opću bolnicu na svom području, pa se njeni stanovnici najčešće liječe u bolnicama u Zagrebu

Zagrebačka županija raspisala je javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolničkih ustanova i poliklinika na području grada Zagreba u ovoj godini za što je osigurano 300 tisuća kuna, natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 31. listopada – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Županija je to koja nema opću bolnicu na svom području, pa se njeni stanovnici najčešće liječe u bolnicama u Zagrebu, a financijskim sredstvima želi sudjelovati u sufinanciranju nabave medicinske i laboratorijske opreme za bolničke ustanove i poliklinike na području Zagreba.

Županija već sufinancirala nabavku opreme za bolnice u Zagrebu  

Prošle je godine sufinancirala nabavu digitalne kamere za snimanje oka u Klinici za dječje bolesti Zagreb, transportnog ventilatora za ventilaciju pacijenata te kolica za reanimaciju u Kliničkoj bolnici Dubrava, EKG snimača u Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, kao i Broncho-Fiberscope u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ itd.

Na javni poziv mogu se prijaviti bolnice i poliklinike sa sjedištem u Zagrebu koje pružaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i usluge bolničkog liječenja za stanovnike s područja Zagrebačke županije.

Također, moraju imati osigurana vlastita sredstva za nabavu medicinske ili laboratorijske opreme za koju podnose prijavu za sufinanciranje.

Najveći iznos subvencije – 50 tisuća kuna

Najveći iznos novčane subvencije koji bolnica ili poliklinika može ostvariti je 50 tisuća kuna s uključenim PDV-om, odnosno do 50 posto ukupne investicije.

Prednost kod odabira imat će oprema čija je svrha unapređenje dijagnostike.

Nepovratna novčana sredstva bit će isplaćena bolničkim ustanovama isključivo za troškove nabave medicinske i laboratorijske opreme, nakon provedene nabave koju provodi bolnička ustanova.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane ustanove da se prijave na javni poziv, tekst poziva, sa uputama za prijavitelje i potrebnim obrascima, je ne web stranicama županije.

foto HINA/ Tomislav PAVLEK /tp (ilustracija)

Tagovi: bolnica, klinika, zagrebačka,

Više iz kategorije