Zagreb: Uhićen jedan od napadača, dvije osobe teško ozlijeđene

Zagrebačka policija uhitila je jednog od napadača skupine koja je u srijedu navečer divljala po Zagrebu i tada je teško ozlijeđen 21-godišnjak

Zagrebačka policija uhitila je jednog od napadača skupine koja je u srijedu navečer divljala po Zagrebu i tada je teško ozlijeđen 21-godišnjak u predvorju Nacionalne i  i sveučilišne knjižnice (NSK), a prije toga 64-godišnja ženu u kafiću u Paromlinskoj – piše Nacionalniportal, prenoseći Hina-u.

Oko 18 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice više je nepoznatih počinitelja verbalno napalo 21-godišnjaka koji je zatim ušao u predvorje knjižnice,  a nepoznati počinitelji za njim. U predvorju knjižnice bio je 29-godišnjak koji je iz zasad neutvrđenog razloga tjelesno napao 21-godišnjaka, izvijestila je u četvrtak ujutro zagrebačka Policijska uprava.

Liječnička pomoć 21-godišnjaku je pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a policijski službenici doveli su 29-godišnjaka u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, dok za ostalima intenzivno traga.

Isto tako oko 18.10 sati na Trnju u Paromlinskoj, u ugostiteljskom objektu, više je nepoznatih počinitelja oštetilo ulazna vrata i inventar te su zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju, navela je u priopćenju policija.

Liječnička pomoć pružena joj je u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena dok materijalna šteta zasad nije utvrđena.

Prema pisanju medija, skupina od desetak osoba bila je zamaskirana i naoružana šipkama i palicama, a taj napad je nastavak obračuna navijača BBB i Torcide. U NSK su upali vičući “Tovari! Tovari! Dolje, Tovari!”, a napad su nastavili u obližnjem kafiću ‘Dalmatinka’ u Paromlinskoj ulici.

Inače, zagrebačka policija u srijedu je izvijestila da je uoči nedjeljne utakmici NK Lokomotive i HNK Hajduka, koja je odigrana na stadionu u  Kranjčevićevoj ulici, spriječila navijački sukob.

Tagovi: napadač, zagreb,

Više iz kategorije