Zagreb proglašen šampionom hrvatskog turizma

Ovo je prvi put da je Zagreb proglašen šampionom, ali i prvi put da neka od primorskih destinacija nije zaslužila to visoko priznanje

Šampion hrvatskog turizma ove je godine ni više ni manje nego Zagreb, koji je tu titulu zaslužio u konkurenciji s Malim Lošinjom, Krapinskim Toplicama, Sutivanom i Dalmatinskom zagorom.

Zagreb je također proglašen i najboljom city break destinacijom, pošto svojim cjelogodišnjim radom na osmišljavanju sadržaja privlači goste, a također se u ponudi nalaze i mnogobrojni klubovi i barovi koji ugošćuju razne poznate glazbenike svojih žanrova. Osim iznimnog rasta turističkog prometa od predsezone preko ljeta do Adventskih dana, Zagreb je rijetka turistička sredina u Hrvatskoj koja je taj rast popularnosti uspjela pretvoriti u sadržajno turističko obogaćivanje sadržaja i ponude za domaće i goste.

Nagradu Milanu Bandiću uručio je sam premijer Andrej Plenković, koji se nakon toga oglasio:

“Pozdravljam sve vas turističke djelatnike koji ste doprinijeli najboljoj turističkoj godini. Turizam ima posebno značenje za Hrvatsku, a ova Vlada je to prepoznala kroz niz mjera i poticaja koji bi trebali osigurati pozitivno poslovno okruženje za investicije. Nakon lanjskih rekorda, ove godine ćemo imati 19,5 milijuna gostiju, 106 milijuna noćenja i oko 12 milijardi eura prihoda od turizma” rekao je Plenković u govoru pred uzvanicima.

 

Tagovi: šampion, turizam, zagreb,

Više iz kategorije