Zagreb jutros pun policije zbog dolaska Pelosi, uskoro kreću sastanci

Osim navedenog, na području užeg centra Zagreba, u utorak od 6 sati do 22 sata, uspostavit će se privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila

  • Zagreb
  • Objavljeno 24.10.2022
  • Piše: Danilo Maričević

Na snazi je posebna regulacija prometa u Zagrebu, koji je pun policije. Oko brojnih parkirališnih mjesta postavljene su policijske trake. Širi centar Zagreba pod opsadom je policije, a tijekom dana na krovovima zgrada bit će i snajperisti.

Danas i sutra u Zagrebu se održava Prvi parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme, zbog čega se na području Zagreba i Velike Gorice očekuje dolazak i boravak većeg broja predsjednika i predsjednica parlamenata i parlamentarnih skupština te međunarodnih organizacija. Okupit će se 53 delegacije iz 42 države i pet međunarodnih organizacija.

Među njima će biti i predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi. U Zagreb je stigao i predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk, koji se u subotu sastao s Gordanom Jandrokovićem. Danas navečer, prije summita, u 20 sati Sabor za delegacije organizira i večeru u Westinu. Prije toga će Jandroković u saboru održati niz bilateralnih sastanka, između ostalog u 15 sati i s Pelosi.

Policija je priopćila da će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti uspostaviti privremena regulacija prometa te tom prilikom može dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja odvijanja prometa uz nazočnost policijskih službenika.

Policija objavila karte, evo zaobilaznih pravaca

Tagovi: gužve, Pelosi, promet,

Više iz kategorije