Zagreb je jedan od ”gradova iz snova” za Austrijance?!

A evo i što su istaknuli kao posebnost... Zaista smo ponosni :D

  • Kultura
  • Objavljeno 25.03.2019
  • Piše: Antonela Verković

“Gradovi iz snova: Dubrovnik, Zagreb i Split i njihova okolica nude uz blago proljetno ozračje, bogatstvo kulturno – povijesnih znamenitosti crkava, samostana i muzeja, galerija također i prekrasnu okolicu” piše austrijski dnevni list Oesterreich.

Pod naslovom “Hrvatski lijepi gradovi ” o svim posebnostima i ljepotama naše metropole, ali i Dubrovnika i Splita izvijestio je austrijski dnevni list Oesterreich.

ŠTO POSJETITI U ZAGREBU?

Blaga klima idealna je za uživanje u razgledavanju grada i za izlete. U Zagrebu se mora posjetiti i tržnica Dolac.

Glavni grad Hrvatske je idealan u proljeće za izlete i razgledavanje jer nudi posjetiteljma raznoliki kulturni program, povijesnu arhitekturu, lijepe prodavaonice, vrlo kvalitetnu gastronomiju te zelene oaze poput Jaruna i parka Maksimira, koji se ubraja u najveće parkove južne Europe.

DUBROVNIK, SPLIT

Split je živuća mješavina antičkih spomenika iz srednjeg vijeka i moderne, a austrijski dnevni list posebno je istaknuo Dioklecijanovu palaču.

Dubrovnik pak ima romantične i slikovite ulice, samostane i plaže te je omiljeno mjesto susreta poznatih iz svih dijelova svijeta.

Brojne palače, crkve i gradske zidine kao i hoteli su savršena kulisa za odmor – za doživljaj mediteranskih radosti života, piše Oesterreich u rubrici “Strast putovanja” uz zaključak “Proljeće je idealno vrijeme za posjet hrvatskim prekrasnim gradovima”.

FOTO: Pixabay

 

Tagovi: austrija, grad zagreb, jarun, maksimir, park maksimir, putovanja, turizam, zagreb,

Više iz kategorije