“Zagreb Be There” – “ADVENTurous Women of Zagreb”

Mobilna aplikacija "Zagreb Be There" sada ima novu advetsku turu. Bez brige, nije namijenjena samo ženama ;)

  • Lifestyle
  • Objavljeno 04.12.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Poznata mobilna aplikacija “Zagreb be there” ima novu turu, “ADVENTurous Women of Zagreb”. Aplikacija je namjenjena stranim i domaćim turistima, a osim ove nove ture nudi još Advent zagreb, New Zagreb, Great Croats, Street Art, Craft Zagreb, Hidden spots i Classic Zagreb.

Aplikaciju možete preuzeti s Trgovine Play potpuno besplatno.

Podsjetimo, aplikacija Zagreb Be There nešto je poput lokalnog insajdera kojeg svaki posjetitelj može nositi u džepu i tako pomoću pametnog telefona otkrivati i ona manje «turistička» mjesta u gradu. U ljetne i adventske dane, uz redovite rute, aplikacija sadrži i one privremene. Iako namijenjena prvenstveno turistima, rado je koriste i Zagrepčani.

 Ovog će Adventa priča o poznatoj spisateljici Ivani Brlić Mažuranić u ruti ADVENTurous Women of Zagreb turiste odvesti do Maksimira, inače jedne od novih adventskih lokacija s brojnim bajkovitim programima za djecu i odrasle. Tkalčićeva ulica, odnosno „Advent Stara Tkalča“ druga je nova adventska lokacija kamo će korisnike aplikacije odvesti Marija Jurić Zagorka, prva hrvatska novinarka. O poznatim borkinjama protiv fašizma, sestrama Baković, posjetitelji će više doznati u prolazu koji nosi njihovo ime, a tamo će se pak susresti i sa starim setom za božićni film što ih možda potakne i da pogledaju jedan od božićnih filmova na programu Kina Europa. Žena koja se u Zagrebu prvi put usudila odjenuti hlače posjetitelje će odvesti do Zrinjevca.

 Ako se zapute čitavom rutom ADVENTurous Women of Zagreb turisti će obići još i Massarykovu ulicu gdje je rođena Slava Šenoa, zatim Hrvatski glazbeni zavod vezan uz prvu hrvatsku opernu primadonu Sidoniju Erdődy Rubido, zatim Demetrovu 3 gdje se nalazi memorijalna zbirka uspješne slikarice Cate Dujšin-Ribar, te na kraju Dežmanov prolaz vezan uz slavnu glumicu Ljerku Šram i njezinu stvarnu ljubavnu dramu s Milivojem Dežmanom.

 Pored rute ADVENTurous Women of Zagreb tu je i tradicionalna ruta Advent Zagreb u kojoj se nalaze ključne lokacije događanja na Adventu te ostale već poznate rute Hidden Spots, Classic Zagreb, Street Art, New Zagreb, Craft Zagreb i Great Croats.

Aplikacija funkcionira na principu igre pa posjetitelji koji obiđu cijelu rutu i prijave se na svakoj lokaciji uz hashtag #BeThereZagreb, osvajaju nagradu. Besplatna je i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se preuzeti i s mikrostranice betherezagreb.com. Aplikacija koju je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba osmislila agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je međunarodno priznanje na Tourism&Strategy Festivalu u Parizu 2015. godine za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi.

Izvor: Zagreb.info

Tagovi: aplikacija, zagreb, zagreb be there,

Više iz kategorije