Za gazdu Zagreba: Burj Khalifa zasvijetlila u bojama Hrvatske!

'Ako se svi potrudimo, dobit ćete Manhattan' - rekao je Bandić dodavši kako je sve spremno za projekt stoljeća!

  • Politika
  • Objavljeno 13.03.2019
  • Piše: Antonela Verković

Kako smo ranije naveli, Bandić je otišao sa suradnicima u trodnevni službeni posjet Dubaiju, a jučer ujutro imao je sastanak sa tamošnjim gradonačelnikom Dawood Abdulrahman Al Hajirijem.

Gradonačelnici su razgovarali o suradnji dvaju gradova, posebice u gospodarskom i turističkom segmentu, nakon čega se našao s tajkunom Mohamedom Alabbarom, koji stoji iza tvrtke Eagle Hills. Ta tvrtka osim u Dubaiju trenutno radi u 14 zemalja, među kojima su i Egipat, Indija, Turska, Srbija i Maroko.

Zagrebačko izaslanstvo obišlo je već izgrađeni dio grada i dijelove koji su u izgradnji, a nakon obilaska Alabbar je poručio kako su itekako zainteresirani za zagrebački projekt.

– Ako se svi potrudimo mogli bismo zaista imati moderni “zagrebački Manhattan” na području Zagrebačkog velesajma i hipodroma. Taj projekt lansirao bi i Zagreb i Hrvatsku i u gospodarskom i u turističkom smislu. To je veliki korak da se Zagreb i Hrvatska stave na kartu Europe kao stvarni i ozbiljni čimbenici. Moderna tehnologija će imati jako važnu ulogu u ovom projektu. Pametna energija, pametna vodoopskrba, pametni transport – rekao je Alabbar nakon sastanka, što prenosi Jutarnji.hr.

Gradonačelnik Bandić i Alabbar potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem su se dogovorili o načinu provođenja projekta, od razvoja do realizacije.

Ugovori koji slijede pak moraju dobiti dozvolu zagrebačke Gradske skupštine.

FOTO: Milan Bandić (Instagram)

Tagovi: bandić, burj khalifa, dubai, gradonačelnik, manhattan, milan bandić, projekti, ugovor,

Više iz kategorije