Vučković, Tomašević i Milanović na ZeGeVegeu!

Iznimna posjećenost najzelenijeg festivala u središtu Zagreba. - 1. i 2. rujna na Europskom trgu: više od 70 izlagača, šest restorana, edukativni program…

  • Zagreb
  • Objavljeno 02.09.2023
  • Piše: Danilo Maričević

Udruga Prijatelji životinja, organizator popularnog ZeGeVege festivala, zaista može biti zadovoljna uspješnom organizacijom već 15. po redu ZeGeVegea. Ne samo da su turističku, gospodarsku i edukativnu vrijednost ovoga događanja prepoznali brojni izlagači i posjetitelji nego su mu svojim posjetom priznanje dali i gradonačelnik Tomislav Tomašević u petak te ministrica poljoprivrede Marija Vučković, kao izaslanica Vlade, i predsjednik RH Zoran Milanović u subotu.

U ležernoj atmosferi, obišli su s Lukom Omanom, predsjednikom udruge Prijatelji životinja, više od 70 štandova proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, ekoloških poljoprivrednika te udruga za zaštitu životinja i okoliša. Ujedno su se počastili i ukusnom ponudom iz šest restorana, koji su nudili delicije domaće, tajlandske, libanonske, japanske, indijske i venecuelanske veganske kuhinje, kao i već svima poznate veganske burgere, falafele, kobasice i brojne slastice.

„Zaista nas raduje što je ZeGeVege festival prepoznat kao mjesto susreta svih kojima je stalo do životinja, zdravlja, ekologije i održivog življenja. Velika posjećenost i zanimanje građana i za izložene proizvode i za edukativne razgovore na pozornici pokazuju da je veganstvo za sve, a ne samo za vegane! Kao što su istaknuli uzvanici, svatko od nas može već smanjenjem konzumacije proizvoda životinjskog podrijetla učiniti mnogo za životinje i planet, a prelaskom na vegansku prehranu još i više”, istaknuo je Luka Oman.

Kako navode Prijatelji životinja, jedno je sigurno: sa ZeGeVege festivala, koji traje još u subotu do 20 sati, nitko neće otići gladan, praznih platnenih vrećica, bez brošure s receptima ili bez novih saznanja o tome zašto veganska hrana može spasiti svijet.

Cilj ZeGeVege festivala jest pomoći građanima da se upoznaju s bogatom ponudom veganskih namirnica našeg tržišta te da kroz sveukupno iskustvo dobiju nadahnuće da žive održivije, uz što manji utjecaj na okoliš te bez ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi.

Više informacija o ZeGeVege festivalu dostupno je na www.prijatelji-zivotinja.hr i www.zegevege.com.

Tagovi: rijatelji životinja, zegevege, Zegevege festival,

Više iz kategorije