Vozaču koji je prouzročio nesreću na Aleji Bologne izmjereno 3,4 promila alkohola

Koncentracija alkohola očitana u organizmu 42-godišnjeg vozača, koji je prouzročio prometnu nesreću, bila je na granici moguće pojave kome

Vozaču osobnog automobila, koji je u petak navečer u Aleji Bologne u Zagrebu izazvao prometnu nesreću sudarivši se s dva auta, pri čemu je jedna osoba teško ozlijeđena, izmjereno je čak 3,41 promila alkohola u krvi, izvijestila je u subotu zagrebačka policija.

Vozeći Peugeot 307 zagrebačkih oznaka u smjeru zapada, 42-godišnjak je 150 metara prije raskrižja sa Škorpikovom ulicom udario u znak za prometni otok, prešao preko razdjelnika i uletio u suprotni smjer, gdje je vozeći prema istoku udario u BMW zagrebačkih oznaka.

Nakon sudara, Peugeot 307 se zarotirao i završio na desnoj traci južnog kolnika Aleje grada Bologne gdje je na njega naletio Hyundai ix35 zagrebačkih oznaka koji je vozio 31-godišnjak.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 43-godišnji putnik iz Peugeota 307, kojem je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, dok su 39-godišnji vozač BMW-a i 31-godišnji vozač hyundaia lakše ozlijeđeni.

Za 39-godišnjeg vozača BMW-a utvrđeno je da je vozio pod utjecajem 0,15 promila alkohola.

Koncentracija alkohola očitana u organizmu 42-godišnjeg vozača, koji je prouzročio prometnu nesreću, bila je na granici moguće pojave kome.

Izmjerena su mu 3,41 promila alkohola, a prema tablici trovanja alkoholom objavljenoj na stranicama “plivazdravlje.hr” osoba s tri promila pada u stanje stupora u kojem ne shvaća gdje se nalazi. Može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja iz tog stanja. Iznad 3,5 promila moguća je pojava kome. To stanje jednako je razini kirurške anestezije.

Privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati te je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja nakon čega slijedi kriminalističko istraživanje, ističu iz Policijske uprave zagrebačke.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: alkohol, policija, vožnja u pojanom stanju,

Više iz kategorije