Više od 350 vodećih stručnjaka na konferenciji o zelenoj gradnji i održivom razvoju

Konferencija je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Prva konferencija o zelenoj gradnji i održivom razvoju u srijedu je u Zagrebu okupila više od 350 sudionika, vodećih hrvatskih i europskih stručnjaka radi promocije zelene ekonomije, održive gradnje i prometa, zelene energije i održivog razvoja u Hrvatskoj – piše Nacionalni portal, prenoseći Hina-u.

Na konferenciju su došli razni stručnjaci iz područja graditeljstva, nekretnina, projekata, infrastrukture, transporta, energetike, a glavne teme bile su zelena gradnja, održiva ekonomija, održivi promet, izazovi velikih infrastrukturnih projekata, energetska obnova zgrada, financiranje održivih nekretnina, integrirano planiranje urbanih prostora i sustavi obveza energetske učinkovitosti.

Također, u sklopu konferencije održan je i 11. hrvatski forum o održivoj gradnji na kojem su predstavnici tvrtke Holcim i zagrebačkog Građevinskog fakulteta razgovarali o izazovima u velikim hrvatskim infrastrukturnim projektima. Glavni predavači konferencije su začetnik kružnog gospodarstva u arhitekturi i urbanizmu Steven Beckers i predsjednica njemačkog savjeta za zelenu gradnju Christine Lemaitre.

Foto: Hina/Denis Cerić

Tagovi: gradnja, konferencija, održivi razvoj, zagreb,

Više iz kategorije