VIDEO: Ljudi, znate li za bend Svemirko? Početkom 2019. stižu u Tvornicu..

Svemirko će vas iznenaditi jedinstvenim melodijama, pomalo nostalgičnom energijom i retro "đirom".. Da je živ, i Bowie bi bio ljubomoran!

  • Kultura
  • Objavljeno 20.12.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Gdje god se okrenete, na koji god party otišli, prvi bend za kojeg ćete čuti tijekom dubokoumnih razgovora u po’ pijanog izlaska, bit će Svemirko.

Svemirko okuplja mlade đakovačke i vinkovačke glazbenike, koji su svojom neobičnošću uspjeli isplivati na površinu iz duboke vode tipičnog i već viđenog.

Potvrđeno je – zato je njihov najnoviji album Tunguzija po odabiru portala Muzika.hr ušao među najbolje albume 2018. godine i nadmašio čak i onaj od Ede Maajke, osvojivši visoko 4. mjesto.

Da se razumijemo – i njihov je stil već viđen, ali prije dosta godina. “Vajb” koji šalju svojim pjesmama, kombinacija je alternativnog synth pop ugođaja, a pomalo i daška “hipsterizma” u nastupu, tako da zatvaranjem očiju možete zamisliti da bi se čak i Bowie njihao na njihove hitove.

Spotovi atmosferom odlično prate glazbu i moramo priznati da je Svemirko u vrlo kratkom roku iz nepoznatoga prešao u opću kulturu, a s vremenom će, vjerujemo, i u svjetsku.

Svemirka imate priliku poslušati 1.2.2019. u Tvornici kulture, s početkom u 20:30. Cijena ulaznice iznosi 50kn u pretprodaji, a kasnije 70.

Dress code su šljokice i lateks.. Bez brige, samo se šalimo ;).

Izvor: YouTube

 

Tagovi: bend, svemirko, tvornica kulture,

Više iz kategorije