Sigurno se pitate i kako nokte održavati ljeti. Budući da nokti dosta brže rastu ljeti, potrebna je redovitija korekcija
Božićna je večer… Ostajete kod kuće uz neki dobar božićni film ili ste odlučili prošetati gradom i upijati čarobnu blagdansku atmosferu? Što god odlučili, večer možete dodatno začiniti dobrim kuhanim vinom.
Postoji li boljeg napitka u ovim hladnim zimskim danima? Ako niste sigurni kako pripremiti crno ili bijelo kuhano vino savršenog okusa, donosimo vam recept za brzu i jednostavnu pripremu…
Recepti se mogu prilagođavati. Osnovni recept može se prilagođavati mijenjanjem količine sastojaka – kiselijem vinu tako se dodaje više šećera, a i količine začina mogu varirati.
Crno kuhano vino
Sastojci: 1l crnog vina 2 dl vode limun 2 štapića cimeta 8 klinčića 2 zvjezdasta anisa 3 žlice šećera
Priprema: Limun narežite na kriške. Zagrijte vino sa šećerom i začinima, dodajte limun pa pustite da sve zajedno lagano kuha oko pet minuta. Maknite s vatre, poklopite lonac s vinom i ostavite da odstoji jedan sat. Prije posluživanja ponovno zagrijte.
Kuhano bijelo vino
Sastojci: 2 litre bijelog vina 1 dl vode 3 naranče 7 žlica šećera štapić cimeta 8 klinčića
Priprema: Iscijedite sok naranči. Dodajte ga u vino sa šećerom, cimetom i klinčićem. Lagano zagrijavajte do ključanja, smanjite vatru i pustite da lagano kuha još 15 minuta.
Poslužite vruće.
foto: Pexels (ilustracija)