U Zagrebu zabilježena tri nova slučajeva zaraze koronavirusom

Vezano za poplave, rok za prijavu šteta produljuje se do petka, a građani kojima treba isušivač mogu se javiti u Crveni križ

  • Lifestyle
  • Objavljeno 04.08.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

U Zagrebu su tijekom jučerašnjeg dana zabilježena tri nova slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 182, a 386 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.

“Jučer su u Gradu Zagrebu registrirane tri pozitivne osobe na bolest covid-19. Na razini primarne zdravstvene zaštite u covid ordinacijama obrađene su 134 osobe, 55 osoba je upućeno na testiranje, a za pet pacijenata je određena samoizolacija”, izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović-Jelić na konferenciji za medije.

Aktivnih slučajeva je 182, a preminulih je i dalje 23.

U Nastavnom zavodu za hitnu medicinu bilo je pet intervencija vezano za koronavirus, a jedan medicinski tehničar je u samoizolaciji.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić izvijestila je da je u Zavodu u protekla 24 sata testirano 350 osoba, a za tri nove pozitivne osobe za sada ne znaju uzrok zaraze, odnosno epidemiološka anamneza je negativna.

U samoizolaciji je 386 osoba.

Vezano za poplave, rok za prijavu šteta produljuje se do petka, a građani kojima treba isušivač mogu se javiti u Crveni križ.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: koronavirus, poplave, samoizolacija, slučajevi, stožer, zagreb,

Više iz kategorije