U Zagrebu koronavirusom zaraženo novih 27 osoba

Potencijalno je ozdravilo, odnosno oporavilo se 68.900 osoba, što je 13 osoba više nego jučer

  • Lifestyle
  • Objavljeno 23.07.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Novih 27 osoba u protekla je 24 sata zaraženo koronavirusom u Zagrebu u kojemu je trenutno 145 aktivnih slučajeva zaraze, priopćio je u petak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a testirana su 252 uzorka, od kojih je šest bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 17 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za pet osoba.

Od 17 covid pozitivnih osoba osam su kontakti ranije zaraženih, šest osoba je za sada negativne epidemiološke anamneze, a kod jedne oboljele osobe moguća je izloženost u drugoj županiji tijekom korištenja godišnjeg odmora na Viru.

Kod jedne osobe moguće je izlaganje prilikom obiteljskih i ostalih okupljanja (vjenčanja, izlasci), a jedna osoba doputovala je iz Turske.

Potencijalno je ozdravilo, odnosno oporavilo se 68.900 osoba, što je 13 osoba više nego jučer.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom četvrtka na cjepnom punktu Zagrebačkog velesajma cijepljeno je 1184, a na lokalnim punktovima 2155 osoba, što je ukupno 3339 osoba. Na javni poziv za cijepljenje cjepivom Janssen odazvalo se 399 osoba.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,

Više iz kategorije