U Zagrebu covidom-19 zaražene nove 62 osobe

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze tri osobe

  • Lifestyle
  • Objavljeno 11.10.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Nove 62 osobe oboljele su od koronavirusa, a 332 su se oporavile u protekla 24 sata u Zagrebu u kojemu su trenutno aktivna 2022 slučaja zaraze, priopćio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Testirano je 449 uzoraka, od kojih je 69 bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju HZJZ-a uspješno su kontaktirali 183 oboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za njih 176.

Od 183 oboljele osobe njih 108 su kontakti s već zaraženim osobama, 57 ih je zasad negativne epidemiološke anamneze, a za 12 osoba obrada je u tijeku.

Kod dvije je osobe moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja (od toga obje u drugim županijama: Istarska i Vukovarsko-srijemska). Dvije su osobe izložene na radnom mjestu, jedna u zdravstvenoj i jedna u obrazovnoj ustanovi.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela je jedna korisnica.

U nedjelju je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 13 učenika i jednog nastavnika osnovnih te dva učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 113 učenika osnovnih i 51 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze tri osobe.

Na cjepnom punktu Velesajam tijekom nedjelje nije bilo cijepljenja.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Više iz kategorije