U Zagrebu 68 novih slučajeva zaraze, u Zagrebačkoj županiji njih 14

U samoizolaciju je na području grada Zagreba stavljeno još 175 novih osoba

  • Lifestyle
  • Objavljeno 27.08.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Na području Grada Zagreba u protekla 24 sata zabilježeno je 68 novih slučaja zaraze koronavirusom, a u samoizolaciju je stavljeno 175 osoba, izvijestio je u četvrtak Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba.

Od 68 novooboljelih za njih deset je nejasna anamneza, 34 su kontakti ranije zaraženih osoba, 15 ih se vratilo s godišnjih odmora iz Vodica, Hvara, Bola, Biograda, Vira i  Imotskog, četiri osobe su još u epidemiološkoj obradi, a pet ih je iz BiH.

Izliječene su 54 osobe (ukupno 1481), a aktivnih slučajeva je 574. U samoizolaciji je ukupno 1348 osoba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda  Zvonimir Šostar rekao je na konferenciji za novinare da je u Zavodu jučer testirano 336 osoba, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Infektivnom klinikom “Dr. Fran Mihaljević” još oko 600.

Ocijenio je da stanje nije alarmantno i situacija je pod kontrolom, osobito kada se uspredi broj stanovnika i gustoću stanovanja s drugim gradovima, poput Splita.

Zagrebačka županija: 14 novozaraženih, osam osoba izliječeno

U Zagrebačkoj županiji u zadnja 24 sata zabilježeno je 14 novozaraženih osoba koronavirusom, a osam je osoba izliječeno, priopćio je u četvrtak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Pet novih slučajeva zabilježeno je u Ispostavi Velika Gorica, po tri nova slučaja u ispostavama Zaprešić i Dugo Selo, dva nova slučaja u Ispostavi Samobor, od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje te jedan novi slučaj u Ispostavi Jastrebarsko

Po tri izliječene osobe od koronavirusa zabilježene su u ispostavama Zaprešić i Samobor, od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje, te po jedna izliječena osoba u ispostavama Dugo Selo i Ivanić Grad

Na području Zagrebačke županije dosad je evidentirano 408 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. Trenutno je zaraženo 129 osoba, njih 268 je izliječeno, a 11 ih je preminulo.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: koronavirus, oboljeli, samoizolacija, zagreb, zagrebačka županija,

Više iz kategorije