U Zagrebu 58 novozaraženih covidom-19

Oporavile su se 44 osobe više nego jučer

  • Lifestyle
  • Objavljeno 12.02.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Zagrebu je petak bilo 58 novozaraženih covidom-19 te je trenutno 345 aktivnih slučajeva, priopćio je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Oporavile su se 44 osobe više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju obavljeno je 706 testiranja na koronavirus, a 53 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 60 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 178 osoba.

Od 60 obrađenih pozitivnih osoba: 33 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 17 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba. Obrada za pet osoba je još u tijeku. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, dok su dvije osobe doputovale iz BiH. Dvije su osobe štićenici/djelatnici domova za starije ili ostalih ustanova socijalne skrbi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik i jedan djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na covid-19 kod dva učenika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 45 učenika osnovnih i 107 učenika srednjih škola.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, štampar, stožer, zagreb, zaraženi,

Više iz kategorije