U Zagrebu 462 novooboljele osobe od covida-19

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirano je pet novooboljelih korisnika

  • Lifestyle
  • Objavljeno 01.04.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Zagrebu su u protekla 24 sata zabilježene 462 novooboljele osobe od covida-19, priopćio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirano je pet novooboljelih korisnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 24 učenika i četiri nastavnika osnovnih te devet učenika i tri nastavnika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 477 učenika osnovnih i 164 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se sedam osoba.

Trenutno je u gradu Zagrebu 1891 aktivan slučaj. Broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih osoba je 47.400 što je 214 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1211 testiranja na koronavirus i 312 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 459 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 928 osoba.

Od 459 obrađenih pozitivnih osoba, njih 159 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 219 osoba su kontakti s covid pozitivnim osobama. Obrada za 38 osoba je još u tijeku, a četiri su osobe doputovale iz BiH, Italije i s Kosova. Devet osoba su djelatnici, odnosno korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod dvije osobe je moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod 23 osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Tri osobe pregledao je liječnik obiteljske medicine, a kod dvije osobe su moguća mjesta izlaganja obiteljska i ostala druženja, stoji u priopćenju.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: andrija štampar, covid-19, koronavirus, nzjz, oboljeli, stožer, zagreb, zaraženi,

Više iz kategorije