U Zagrebu 461 novozaražena osoba

Epidemiolozi su uspješno kontaktirali 347 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 632 osobe

  • Lifestyle
  • Objavljeno 08.11.2020
  • Piše: Darija Kovačić

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježena 461 novozaražena osoba, trenutno je 3514 aktivnih slučajeva, a umro je jedan korisnik doma za starije, objavio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Epidemiolozi su uspješno kontaktirali 347 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 632 osobe.

Od 347 obrađenih pozitivnih osoba, 98 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 126 osoba su kontakti pozitivnih osoba, tri su osobe doputovale iz BiH, Srbije i Rusije, a 21 osoba je štićenik ili djelatnik domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Za 26 osoba obrada je još u tijeku. Kod devet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod jedne osobe tijekom vjerskih događanja.

Liječnici školske medicine obrađuju 56 djece školske dobi, a liječnici obiteljske medicine završili su obradu za sedam osoba.

U sedam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 22 korisnika, tri zdravstvena i jednog nezdravstvenog djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 14 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 121 učenika osnovnih te 248 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 13 osoba.

U protekla 24 sata Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” obavio je 1232 testiranja.

(Hina)

Foto: unsplash

Tagovi: dom za starije, epidemiolozi, karantena, koronavirus, samoizolacija, školska djeca, zagreb,

Više iz kategorije