U Zagrebu 437 novooboljelih osoba

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba

  • Lifestyle
  • Objavljeno 22.09.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Prema podatcima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ)  na području grada Zagreba u srijedu je zabilježeno 437 novooboljelih osoba od covida-19.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 823 uzorka, od kojih su 202 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 302 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 532 osobe. Od 302 COVID pozitivne osobe: 153 osobe su kontakti COVID pozitivnih osoba, a šestero je oboljelih osoba doputovalo iz Srbije, Turske, Slovenije, Italije, Njemačke i Sjeverne Makedonije.

Šest osoba izloženo je u drugim županijama (Primorsko – goranska, Zadarska i Splitsko – dalmatinska). 102 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, a tri su osobe zaražene prilikom okupljanja (vjenčanje, koncert u MSU).

Za 22 osobe obradba je u tijeku. Kod pet je osoba moguće izlaganje na radnom mjestu, kod tri osobe u obrazovnim ustanovama, dok je kod dvije osobe moguće mjesto izlaganja zdravstvena ustanova.

U  domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika i dva zdravstvena djelatnika.

U utorak je zbog pozitivnoga nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 46 učenika, dva nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 35 učenika, dva nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 412 učenika osnovnih i 215 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana cijepljena je 1.461 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 905 osoba.

Trenutno su u gradu Zagrebu 1902 aktivna slučaja.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 74.292, što je 230 osoba više, nego u utorak.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Više iz kategorije