U Zagrebu 391 novooboljela osoba od covida-19

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba

  • Lifestyle
  • Objavljeno 24.09.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Prema podacima HZJZ-a u Zagrebu je u protekla 24 sata 391 novooboljela osoba od covida-19, a 335 osoba je ozdravilo, izvijestio je u petak Nastavni zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) Dr. Andrija Štampar.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 836 uzoraka, od kojih su 194 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 296 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 577 osoba. Od 296 covid pozitivne osobe 157 osobe su kontakti ranije zaraženih, jedna je osoba doputovala iz Italije a tri su zaražene tijekom godišnjeg odmora u Zadarskoj županiji. Devedeset četiri oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze. Jedanaest osoba zaraženo je tijekom različitih okupljanja  – izlasci, festival, sportsko događanje. Za 23 osobe obrada je u tijeku. Kod četiri osobe moguće je izlaganje na radnom mjestu,  a kod tri osobe u obrazovnim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljeli je jedan nezdravstveni djelatnik.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 57 učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 44 učenika i jednog nastavnika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 399 učenika osnovnih i 272 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedna osoba.

Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 2.253 aktivna slučaja covid-19 infekcije.

Na Velesajmu jučer cijepljena 1.431 osoba 

Na cjepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana cijepljena je 1.431 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 953 osobe, navodi se u priopćenju.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, oboljeli, zaraženi,

Više iz kategorije