U Zagrebu 388 novih slučajeva covida-19

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze se dvije osobe

  • Lifestyle
  • Objavljeno 07.10.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Zagrebu je u protekla 24 sata evidentirano 388 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravile su 343 osobe, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U ‘Štamparovoj’ Službi za kliničku mikrobiologiju obrađena su 983 uzorka, od kojih je 219 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 376 novooboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za 593 osobe.

Od 376 covidom zaraženih osoba 201 je kontakt zaražene osobe. 136 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a dvije su osobe doputovale iz Bosne i Hercegovine. Za 29 osoba obrada je u tijeku. Kod jedne je osobe moguće izlaganje tijekom obiteljskog okupljanja, a kod tri na radnom mjestu. Jedna je osoba izložena u zdravstvenoj ustanovi, dvije u obrazovnim ustanovama dok je jedna osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljeli je jedan zdravstveni djelatnik.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza kod 50 učenika i jednog nastavnika osnovnih te 26 učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 320 učenika osnovnih i 102 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze se dvije osobe.

Na cjepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana cijepljeno je 538 osoba, a na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 357 osoba.

Trenutno je u gradu Zagrebu 2 299 aktivnih slučajeva.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Više iz kategorije