U Zagrebu 29 novoboljelih od koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana nisu provođena PCR testiranja

  • Lifestyle
  • Objavljeno 05.04.2021
  • Piše: Darija Kovačić

U Zagrebu je od covida-19 u protekla 24 sata novooboljelo 29 osoba, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a trenutno je 2.316  aktivnih slučajeva, priopćio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Tijekom jučerašnjeg dana nisu provođena PCR testiranja.

Djelatnici Službe za epidemiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar” u protekla su 24 sata uspješno kontaktirali 140 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 366 osoba.

Od 140 obrađenih pozitivnih osoba njih 35 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 85 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba. Obrada za 16 osoba je još u tijeku, a jedna je osoba doputovala iz Poljske.

Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod jedne osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Jedna je osoba strani državljanin.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod šest učenika i dva nastavnika osnovnih te sedam učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 149 učenika osnovnih i 123 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 48.533, što je 313 osoba više, nego jučer, navodi se u priopćenju.

(Hina)

Foto: unsplash

Tagovi: koronavirus, liječenje, novooboljeli, samoizolacija, zaraženi,

Više iz kategorije