U Zagrebu 223 novooboljele osobe

Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 984 osobe, na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 592 osobe

  • Lifestyle
  • Objavljeno 08.09.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Zagrebu su u srijedu 223 novooboljele osobe te je trenutno u gradu ukupno 1.095 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, podaci su Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Oporavljenih je 71.773, što je 89 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 695 uzoraka, od kojih je 167 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 276 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 183 osobe.

Od 276 pozitivnih osoba njih 127 su kontakti zaraženih, 22 osobe izložene su covidu u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora i maturalnih putovanja (Istarska, Primorsko-goranska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Ličko-senjska, Šibensko-kninska i Dubrovačko-neretvanska županija).

Šest oboljelih osoba doputovalo je iz BIH, Srbije, Mađarske i s Kosova. 92 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, dok je osmero njih zaraženo prilikom različitih okupljanja. Za 21 osobu obrada je u tijeku.

Zbog pozitivnog nalaza testa kod tri učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 51 učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se jedna osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 984 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 592 osobe.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,

Više iz kategorije