U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
U posljednja 24 sata u Zagrebu je zabilježeno je 1324 novooboljelih, a umrlo je 26 osoba, izvijestio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.
Broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 121.432, što je 730 osoba više nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 2000 uzoraka, od kojih su 1054 bila pozitivna.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 859 oboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za 281 osobu.
Od 859 zaraženih osoba 248 su kontakti pozitivnih osoba, tri osobe su doputovale iz Češke, s Islanda i iz Rusije.
Sto trideset oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze. Za 66 osoba obrada je u tijeku. Kod pet osoba moguće mjesto izloženosti je radno mjesto.
Za 382 osobe poslana je uputa o mjerama, a tri su osobe izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama. Tri osobe izložene su tijekom okupljanja, dok je 16 osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Tri su osobe izložene tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama.
Jučer je zbog pozitivnog nalaza kod 88 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 61 učenika i dva nastavnika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 591 učenika osnovnih i 395 učenika srednjih škola.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su 24 korisnika, pet zdravstvenih i dva nezdravstvena djelatnika.
U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi 13 osoba.
Tijekom utorka na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 2814 osoba, od kojih 802 prvom dozom.
Na Velesajmu je cijepljeno 1486 osoba, od toga 474 prvom dozom.
(Hina)
foto: unspalsh
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...