U Zagrebu 1100 novozaraženih, 16 umrlih

U ordinacijama školske medicine cijepljeno je šestero djece

  • Lifestyle
  • Objavljeno 29.12.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Zagrebu je, prema podacima HZJZ-a, u posljednja 24 sata zabilježena zaraza koronavirusom kod 1100 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je umrlo 16 osoba, priopćio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 145.870, što je 347 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 1320 uzoraka, od kojih je 626 bilo pozitivno.

Tijekom jučerašnjeg dana, djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 658 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 210 osoba.

Od 658 covidom zaraženih osoba, 177 su kontakti covid pozitivnih osoba, 12 osoba doputovalo je iz Španjolske, BIH, s Cipra, iz Velike Britanije, Italije, Njemačke, Mađarske i Austrije.

Negativne epidemiološke anamneze za sada su 142 oboljele osobe, za 61 osobu obrada je u tijeku, osam osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 243 osobe poslana je uputa o mjerama, devet je osoba izloženo na radnom mjestu, a tri su osobe izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Dvije su osobe izložene u zdravstvenim ustanovama, a jedna tijekom okupljanja.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod devet učenika osnovnih te pet učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 52 učenika osnovnih i 12 učenika srednjih škola.

U ordinacijama školske medicine cijepljeno je šestero djece.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su tri korisnika, četiri zdravstvena i jedan nezdravstveni djelatnik.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 3997 osoba, od kojih 333 prvom dozom. Na Cijepnom punktu Velesajam cijepljeno je 1936 osoba, od toga 224 prvom dozom.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Više iz kategorije