U Zagrebu 100 novooboljelih

Od 204 obrađene pozitivne osobe 89 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 85 osoba su kontakti covid-19 pozitivnih osoba

  • Lifestyle
  • Objavljeno 06.04.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Gradu Zagrebu potvrđeno je 100 novooboljelih od covida-19 te je tako trenutno ukupno 2.316 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U protekla 24 sata, u Službi za kliničku mikrobiologiju tog Zavoda obavljeno je 870 testiranja na SARS-CoV-2 i 44 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 204 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 199 osoba.

Od 204 obrađene pozitivne osobe 89 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 85 osoba su kontakti covid-19 pozitivnih osoba.

Obrada za 20 osoba je još u tijeku, a tri su osobe doputovale iz BiH i Njemačke.

Jedna je osoba djelatnik odnosno korisnik doma za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod četiri osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Jedno je dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus, kod pet učenika osnovnih te tri učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 99 učenika osnovnih i 59 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, nzjz, oboljeli, zagreb, zaraženi,

Više iz kategorije