U Zagrebačkoj županiji zaraženo novih 146 osoba

Nacionalnom stožeru je predloženo da se druge mjere koje su stupile na snagu 12. travnja produlje do 23. svibnja...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 07.05.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Zaraza covidom-19 potvrđena je kod novih 146 osoba na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U Samoboru je 18 novooboljelih osoba, sedam u Svetoj Nedelji, 11 u Zaprešiću, osam u Jastrebarskom, 27 u Velikoj Gorici.

Novih pet zaraženih osoba ima Ivanić-Grad, šest Dugo Selo, 15 Vrbovec, 12 Sveti Ivan Zelina, devet Brdovec, pet Bistra, dvije Jakovlje, jednu Pušća, dvije Klinča Sela, po tri Stupnik i Pisarovina.

Po jedna novooboljela osoba je u općinama Krašić, Orle, Kravarsko, Kloštar Ivanić, Dubrava i Bedenica, dvije u Brckovljanima te četiri u Rugvici.

Ozdravilo je 25 osoba, a trenutno su aktivna 2054 slučaja zaraze.

Mjera samoizolacije izrečena je za tri razredna odjela.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo, na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas u 10 sati evidentirane su 28.553 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 26.426 osoba, a 73 osobe su umrle.

U Stožeru napominju da će se osnovnoškolcima i učenicima završnih razreda srednjih škola od ponedjeljka, 10. svibnja u školama priključiti i ostali učenici srednjih škola, pa će tako svi učenici osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač županija nastavu pohađati uživo, po modelu A.

Nacionalnom stožeru je predloženo da se druge mjere koje su stupile na snagu 12. travnja produlje do 23. svibnja.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zagrebačka županija, zaraženi,

Više iz kategorije