U Zagrebačkoj županiji nove 253 koronavirusom zaražene osobe

Mjera samoizolacije izrečena je učenicima 14 razreda Zagrebačke županije...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 02.04.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Koronavirusom su zaražene nove 253 osobe u Zagrebačkoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

U Velikoj Gorici zabilježeno je 70 novooboljelih osoba, u Samoboru 34, u Zaprešiću 29, u Dugom Selu 20, u općini Brdovec 18.

U Jastrebarskom je 17 novooboljelih, u Vrbovcu 11, u općini Klinča Sela osam, po šest imaju Sveta Nedelja, i Rugvica, pet Sveti Ivan Zelina, po četiri Ivanić-Grad i Pušća.

Po tri novozaražene osobe su u općinama Bistra, Križ, Dubrava, Rakovec, Bedenica, a po jedna u općinama Jakovlje, Stupnik, Pisarovina, Orle, Kravarsko i Kloštar Ivanić.

Mjera samoizolacije izrečena je učenicima 14 razreda Zagrebačke županije.

U Domu za starije i nemoćne na širem zaprešićkom području utvrđen je pozitivan nalaz kod dvije korisnice. Većina ostalih korisnika i djelatnika je procijepljena te su njihovi brzi antigenski testovi negativni. Epidemiološka obrada je u tijeku.

U protekla 24 sata u Zagrebačkoj županiji ozdravilo je 13 osoba, a trenutno su aktivna 1242 slučaja zaraze.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, na području županije od početka pandemije do danas u 10 sati evidentirano je 22.088 osoba kojima je potvrđena zaraza koronavirusom, izliječeno je 20.773 osoba, a 73 su  umrle.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, stožer, učenici, zagrebačka županija, zaraženi,

Više iz kategorije