U Zagrebačkoj županiji 136 novooboljelih osoba od covida-19

U Domu za starije i nemoćne na području općine Gradec jedna je pozitivna korisnica...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 14.01.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Zagrebačkoj županiji je u protekla 24 sata evidentirano 136 novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je u četvrtak Stožer civilne zaštite te županije.

Trenutno su aktivna 1094 slučaja, a ozdravilo je 130 osoba.

U priopćenju je navedeno da su umrle dvije osobe na području Samobora (17. i 20. studenoga 2020. godine).

U Samoboru je 19 novooboljelih osoba, u Velikoj Gorici 16, u Dugom selu 15, u Zaprešiću 10. Po osam je novooboljelih osoba u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Brdovcu i Dubravi, sedam u Brdovcu, šest u Svetoj Nedjelji, pet u Križu. Po četiri je novooboljele osobe u Vrbovcu i Rugvici. Po tri novooboljele osobe su u Bistri, Kravarskom, Kloštar Ivaniću i Brckovljanima. Po dvije novooboljele osobe su u Svetom Ivanu Zelini, Jakovlju, Pušći i Krašiću, a po jedna novooboljela osoba je u Mariji Gorici, Pokupskom, Farkaševcu, Bedenici, Klinča Selima i Stupniku.

U Domu za starije i nemoćne na području općine Gradec jedna je pozitivna korisnica. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 18.157 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 17.005 osoba, a 58 osoba je umrlo.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije poziva sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zagrebačka županija, zaraženi,

Više iz kategorije