U Zagrebačkoj županiji 102 novooboljele osobe od covida-19

U domu za stare i nemoćne na vrbovečkom području pozitivna su četiri korisnika

  • Lifestyle
  • Objavljeno 13.01.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Zagrebačkoj županiji su 102 novooboljele osobe od covida-19 u posljednja 24 sata, priopćio je u srijedu stožer civilne zaštite te županije.

U Velikoj Gorici je 14 novooboljelih osoba, u Samoboru i Dugom Selu je po 12 novooboljelih osoba, u Vrbovcu osam, u Kloštar Ivaniću šest.  Po pet novooboljelih osoba je u Zaprešiću i Krašiću. Po četiri novooboljele osobe su u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Brdovcu, Stupniku i Brckovljanima.

Po tri novooboljele osobe su u Bistri i Jakovlju. Po dvije novooboljele osobe su u Luki, Pisarovini i Gradecu, a po jedna novooboljela osoba je u Svetoj Nedjelji, Svetom Ivanu Zelini, Pušći, Klinča Selima, Žumberku, Križu, Rugvici i Dubravi.

Ozdravilo je 167 osoba.

U domu za stare i nemoćne na vrbovečkom području pozitivna su četiri korisnika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 18.021 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 16.875 osoba, a 56 osoba je umrlo.

U Zagrebačkoj županiji trenutno je aktivno 1090 slučaja.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, zagrebačka županija, zzjz,

Više iz kategorije